dome interior-diakosmisi esoterikou xorou

5 +1 τρόποι οργάνωσης του γραφείου …από το σπίτι!

 

Τώρα που η εποχή προϋποθέτει περισσότερη εργασία από το σπίτι, ίσως  ανακαλύπτετε  ότι χρειάζεστε ένα χώρο να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας αλλά ταυτόχρονα να σας εμπνέει να εργαστείτε σ’ αυτόν. Ένας όμορφος και καθαρός χώρος μπορεί να βελτιώσει πολύ την παραγωγικότητά σας, ωστόσο ο σκοπός είναι να εστιάσετε στην εργασία σας και όχι στο καθάρισμα.

Είναι όμως τόσο εύκολο να έχετε ένα γραφείο τακτοποιημένο, καθαρό και οργανωμένο στο οποίο θα δουλεύετε απερίσπαστοι;

Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε τους καλύτερους τρόπους οργάνωσης και διακόσμησης για ένα οικιακό γραφείο άρτια οργανωμένο, που θα σας κάνει να νιώθετε ήρεμοι, έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάθε εργασιακή πρόκληση.

 

 

1. Οργανώστε το χώρο με απλά αξεσουάρ

 

 

Εάν πρέπει να ξεκινήσετε από κάπου, αυτό είναι η οργάνωση του χώρου. Αρχίστε  καταγράφοντας τις ανάγκες σας καθώς και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε.  Αγοράστε κάποια αξεσουάρ όπως μολυβοθήκες, κλασέρ, θήκες για χαρτιά, βάση για το κινητό σας κλπ σε ίδιο χρώμα που θα βελτιώσουν την ατμόσφαιρα του γραφείου σας ενώ ταυτόχρονα θα το κρατάνε τακτοποιημένο.

 

 

Για να έχετε περισσότερο χώρο πάνω στο γραφείο σας,  βάλτε τα μικροαντικείμενα σε ένα δοχείο πάνω σε ένα ράφι σε μικρή απόσταση, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε. Αν το γραφείο σας δεν έχει συρτάρια, μπορείτε να τοποθετήσετε συμπληρωματικά μια συρταριέρα και να ονομάσετε το κάθε συρτάρι ανάλογα με το περιεχόμενό του. Έτσι θα ξέρετε που πάει καθετί χωρίς να χάνετε ώρες ψάχνοντας.

 

 

2. Ραφιέρες για κάθε ανάγκη

 

Αν έχετε αρκετά βιβλία ή κλασέρ και δεν σας αρέσουν οι ογκώδεις βιβλιοθήκες, επιλέξτε ανοιχτές ραφιέρες από μέταλλο ή ξύλο που θα δώσουν στυλ και άποψη στο χώρο σας. Κινηθείτε σε ασύμμετρες διατάξεις υιοθετώντας ένα λιγότερο αυστηρό στυλ.

 

 

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε δύο μικρότερες ραφιέρες δεξιά και αριστερά από την συρταριέρα σας. Αυτή η κομψή διάταξη θα σας αφήσει περισσότερο χώρο για να τοποθετήσετε διακοσμητικά αντικείμενα, όπως ένα όμορφο κάδρο ή μια ατμοσφαιρική λάμπα δαπέδου.

 

 

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε χρώμα μέσω κάποιων διακοσμητικών φυτών που θα δώσουν ζωή στο χώρο του γραφείου σας.

 

 

3. Φτιάξτε ένα στυλάτο ημερολόγιο

 

Το ημερολόγιο είναι ίσως το πιο καλό μέσο οργάνωσης της εργασίας. Ελέγχοντας το πλάνο εργασιών σας, θα νιώθετε ασφαλείς και πιο αποτελεσματικοί. Αγοράστε ή φτιάξτε ένα δικό σας πρωτότυπο ημερολόγιο και τοποθετήστε το στον τοίχο που βρίσκετε στο οπτικό σας πεδίο όταν κάθεστε στο γραφείο σας. Έτσι θα παρακολουθείτε καλύτερα τις ανάγκες του προγραμματισμού σας.

 

 

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας μοναδικό ημερολόγιο, συνδυάζοντας παράλληλα και πίνακα σημειώσεων για περισσότερες πληροφορίες.

 

 

Ένα απλό κάδρο μπορεί να γίνει εξαιρετικό πλαίσιο για την κατασκευή σας, ενώ οι θήκες στο κάτω μέρος θα αποφορτίσουν την επιφάνεια του γραφείου σας, δίνοντάς σας χώρο και τάξη.

 

 

4. Βάλτε τα όλα στα κουτιά τους!

 

 

Αν η εργασίας σας είναι χειρονακτική και ένας υπολογιστής  μόνο δεν φτάνει, θα χρειαστείτε κάτι παραπάνω από ράφια. Προμηθευτείτε κουτιά ανάλογα με το μέγεθος των αντικειμένων που χρησιμοποιείτε στην εργασία σας και τοποθετήστε τους ετικέτες στο μπροστινό μέρος για να αναγνωρίζετε το περιεχόμενο.

 

 

Μια εξίσου καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε διάφανα κουτιά, από χρωματιστό Plexyglass ή να φτιάξετε τα δικά σας συρμάτινα από πλέγμα.

 

 

5. Ομορφύνετε το χώρο

 

Ποιος λέει ότι επειδή θα δουλεύουμε από το σπίτι, δεν έχουμε ανάγκη ένα όμορφο περιβάλλον;

 

 

Δώστε σημασία στη διακόσμηση του χώρου. Φροντίστε εκτός από καθαρός και τακτοποιημένος να είναι ζεστός και φιλικός ώστε να σας εμπνέει να εργασθείτε εκεί.

 

 

Τοποθετήστε αγαπημένα σας αντικείμενα που θα κάνουν την ατμόσφαιρα πιο χαλαρή και διακοσμήστε με μαλακά υφάσματα που θα απομακρύνουν το άγχος σας εν ώρα εργασίας.

 

 

6. Δώστε έμφαση στο φόντο

 

Είναι γνωστό ότι καθήμενοι πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη, τα μάτια μας κουράζονται και η διάθεσή μας πέφτει. Για το λόγο αυτό δημιουργήστε το ιδανικό φόντο και χαρίστε στον εαυτό σας μερικά λεπτά απόδρασης.

 

 

Τοποθετήστε μια χρωματιστή ταπετσαρία ή ένα κάδρο που απεικονίζει ένα μαγευτικό τοπίο ή οτιδήποτε άλλο σας χαλαρώνει και σας ηρεμεί.

 

 

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε ένα κολάζ με δικές σας φωτογραφίες από αγαπημένα σας μέρη, διακοπές κλπ. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

 

Για περισσότερες συμβουλές διακόσμησης γραφείου διαβάστε επίσης:

Πρέπει να δουλέψεις στο σπίτι; Έχουμε τη λύση για γραφείο ακόμα και στον πιο μικρό χώρο!

Υπέροχα γραφεία …στις πιο μικρές γωνιές του σπιτιού!

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικά άρθρα