dome- interior- xroma- diakosmisi - esoterikou- xorou

Χρώμα & διακόσμηση! Οι καλύτερες ιδέες για το σπίτι

Πόσες φορές σκεφτήκατε ότι ο χώρος σας χρειάζεται λίγο περισσότερο χρώμα και αποφασίσατε να το τολμήσετε, αλλά δεν ξέρατε πού, πώς και πόσο χρώμα να βάλετε τελικά; Ποιο θα είναι το βασικό χρώμα, ποιο το χρώμα τονισμού, με ποιο χρώμα θα γίνει η αντίθεση και σε ποιους τοίχους να το εφαρμόσετε;

Στο παρακάτω άρθρο θα δείτε τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε με χρώμα, έναν δυναμικό χώρο με προσωπικότητα.

Είτε εφαρμόσετε χρώματα αντιθέσεων σε τοίχους, είτε δημιουργήσετε τονισμούς μέσω σχημάτων για να ενισχύσετε σημεία, το χρώμα είναι η φθηνότερη λύση για να δώσει σε ένα χώρο την ταυτότητα που χρειάζεται.

 

 

Ρίγες

Οι ρίγες είναι κάτι που τις λατρεύεις ή τις μισείς. Ωστόσο υπάρχει μια τεχνική η οποία κάνει ακόμα και τους πιο διστακτικούς να τις αγαπήσουν. Και αυτή δεν είναι άλλη από την εφαρμογή μίας και μόνο ρίγας στο σωστό σημείο!

Εάν λοιπόν έχετε έπιπλα σε ανοιχτές αποχρώσεις, όπως για παράδειγμα έναν λευκό καναπέ, μπορείτε να τον τονίστε βάφοντας τον τοίχο που βρίσκεται πίσω, σε μία φρέσκια απόχρωση του μπλε ή του πράσινου, κρατώντας μια λευκή κάθετη ρίγα. Για να ισορροπήσετε το αποτέλεσμα, επιλέξτε μαξιλάρια και διακοσμητικά αντικείμενα στο ίδιο φάσμα χρώματος. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

 

 

Ombre ράφια

Όλοι ξέρουμε ότι το ombre είναι μια τάση που όταν εφαρμοστεί με διπλανά χρώματα, δίνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Για ένα πιο natural και ήρεμο στυλ επιλέξτε 2 ή 3 διαφορετικούς τόνους της ίδιας ή παρόμοιας απόχρωσης και εφαρμόστε διαδοχικά από επάνω προς τα κάτω, ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται όσο πάει και πιο ξεθωριασμένο. Αν πάλι θέλετε ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, πειραματιστείτε με την τονικότητα, από ανοιχτό σε σκούρο. Η τεχνική είναι υπέροχη σε ράφια τοίχου, ειδικά όταν περαστούν χρώμα και αυτά. Αν έχετε λοιπόν κάποια βαρετά ράφια στον τοίχο, δώστε τους ζωή μέσω του χρώματος και δείτε τα αντικείμενά σας πάνω σ’ ένα υπέροχο φόντο!

 

 

Δημιουργήστε αίσθηση cocooning … στο κρεβάτι σας!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ψάχνουμε τρόπο να αναδείξουμε τον τοίχο του υπνοδωματίου μας, αλλά δεν ξέρουμε πως…

Φτιάξτε λοιπόν το ιδανικό κεφαλάρι εφαρμόζοντας χρώμα στον πίσω τοίχο, ώστε να δημιουργηθεί ένα 2ο επίπεδο και συνεχίστε το χρώμα και σε ένα μέρος της οροφής. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσετε ένα «τεχνητό θόλο» χρώματος που θα δώσει μιας αίσθηση cocooning. Χρησιμοποιείστε αποχρώσεις της σοκολάτας και της καραμέλας για ένα ζεστό και ταυτόχρονα ξεκούραστο αποτέλεσμα. Υφάσματα με βελούδινη υφή ταιριάζουν απόλυτα σε ένα πολυτελές αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης [Αυτός είναι ο τρόπος να διακοσμήσετε τον τοίχο του υπνοδωματίου]   https://domeinterior.gr/aftos-einai-o-tropos-na-diakosmisete-ton-toixo-tou-ypnodomatiou-dome-interior/

 

 

Πλαισιώστε!

Αν έχετε έναν καθρέπτη που σας φαίνεται αδιάφορος, δώστε του έμφαση και τραβήξτε τα βλέμματα, βάφοντας τον τοίχο που τον περιβάλλει.

Ακολουθήστε το σχήμα του, αν για παράδειγμα είναι στρογγυλός, φτιάξτε μια καμάρα με ένα χρώμα αντίθεσης. Με τον τρόπο αυτό θα φαίνεται σας να έχουμε τοποθετήσει τον καθρέπτη μας σε μια εσοχή. Επιλέξετε τα διακοσμητικά που ταιριάζουν στο στυλ που θέλετε να δώσετε και είστε έτοιμοι.

 

 

Ένα ανάποδο έργο τέχνης!

Μια εξαιρετική τεχνική που κάνει πολύ ενδιαφέρον ένα χώρο είναι η εφαρμογή δύο χρωμάτων, χρησιμοποιώντας την τέχνη για σύμμαχο.

Αρχικά μοιράστε τον τοίχο στα 1/3 και βάψτε το κάτω τμήμα στο πιο σκούρο χρώμα που έχετε επιλέξει. Συνεχίστε εφαρμόζοντας την ανοιχτή απόχρωση στο επάνω μέρος, στο υπόλοιπο 2/3 του τοίχου. Με τα ίδια χρώματα που έχουν μείνει, βάψτε έναν καμβά χωρίζοντάς τον οριζόντια πάλι σε 1/3 και 2/3. Γυρίστε τον πίνακα ανάποδα και τοποθετήστε τον έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί με τη γραμμή του τοίχου.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα αντιθέσεων στον πίνακα για να κάνετε μια πιο τολμηρή δήλωση.

Για περισσότερες ιδέες, δείτε το άρθρο [Πώς να ενισχύσετε την ατμόσφαιρα μέσω της τέχνης]  https://domeinterior.gr/pos-na-enisxysete-tin-atmosfaira-meso-tis-texnis-dome-interior/

 

 

Δίχρωμοι τοίχοι

Ένα πολύ όμορφο τρικ για να ισορροπήσει ο χώρος είναι να εφαρμόσετε δύο χρώματα, χωρίζοντας το δωμάτιο οριζόντια. Ένα απαλό χρώμα στο κάτω μέρος θα δώσει την αίσθηση της άνεσης ενώ τα ανοιχτόχρωμα και υπόλευκα στο επάνω μέρος θα ισορροπήσουν το ύψος του χώρου.

Με την τεχνική αυτή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ωραίο κεφαλάρι για το κρεβάτι σας, ή το ιδανικό φόντο που θα αναδείξει τα έπιπλα σας. Σύμμαχος σας στη διαδικασία αυτή, η χαρτοταινίες βαφής.

 

 

Ζώνη χρώματος

Υπάρχουν φορές που τα έπιπλά μας χάνονται στο χώρο. Αυτό γίνεται γιατί δεν τα περιβάλλει το σωστό φόντο. Μπορούμε όμως να αναδείξουμε έναν καναπέ ή μια τραπεζαρία με πολύ μικρό κόστος και χωρίς πολλές εργασίες, φτιάχνοντας μια ζώνη χρώματος.

Κάντε ενδιαφέρον ένα σημείο, χρησιμοποιώντας το χρώμα ως φόντο, δημιουργώντας μια τεχνητή εσοχή ή ακόμα και έναν υποθετικό ουρανό, βάφοντας το ταβάνι. Δώστε ζωή και ενδιαφέρον στο χώρο με μια ζώνη χρώματος. Εφαρμόστε το χρώμα στο πίσω μέρος ενός καναπέ ή μιας σύνθεσης τηλεόρασης για να σταματήσει να μοιάζει αδιάφορο.

 

 

Ένας πίνακας υπενθύμισης!

Ένας πίνακας κιμωλίας εκτός από εξαιρετικά χρήσιμος, θα σας φανεί και πολύ διασκεδαστικός, ειδικά αν έχετε παιδιά. Βρείτε το κατάλληλο σημείο που συνήθως κολλάτε το οικογενειακό πρόγραμμα και τις σημειώσεις σας και βάψτε με την ειδική βαφή μαυροπίνακα.

Εβδομαδιαίες υπενθυμίσεις, σημειώσεις και οικογενειακός προγραμματισμός μόλις βρήκαν τη θέση τους. Η ιδέα αυτή είναι ιδανική για κουζίνα αλλά και για παιδικό δωμάτιο, όπου μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Δείτε επίσης [Διακόσμηση με μαυροπίνακα; …Κι όμως γίνεται!] https://domeinterior.gr/diakosmisi-me-mauropinaka-dome-interior/

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικά άρθρα