dome-interior-diakosmisi-esoterikou-xorou

9 μοναδικά tips διακόσμησης για κάθε χώρο!

 

Όταν βρισκόμαστε σ’ έναν πραγματικά ωραίο χώρο και κάτι μας κάνει να μην θέλουμε να φύγουμε από εκεί, τότε η διακόσμηση έχει πετύχει το σκοπό της.  Είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει κανείς μέσω της διακόσμησης, αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

 

 

Focus στο χρώμα!

Τα χρώματα και οι υφές δίνουν προσωπικότητα στο χώρο και  μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο σπίτι σας. Ακόμα και οι οπαδοί των ουδέτερων χρωμάτων και των ολόλευκων δωματίων συμφωνούν ότι μια βουτιά σε ένα τολμηρό χρώμα κάνει το δωμάτιο να μοιάζει με εξώφυλλο περιοδικού.

 

 

Όμως το χρώμα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ. Αρκούν μερικές πινελιές του μπλε, του κίτρινου ή του μωβ για να τονίσουν και να ζωηρέψουν κάθε δωμάτιο. Δεν έχει σημασία αν είναι το μπάνιο, η κουζίνα ή το σαλόνι. Προσθέστε αντικείμενα και διακοσμητικά και θα αισθανθείτε αμέσως τη φρεσκάδα και την ένταση.

 

 

Χρησιμοποιήστε καθρέπτες

Το ιδανικό τρικ για να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται μεγαλύτερο.  Η διακόσμηση με καθρέφτες είναι ένας εύκολος, όμορφος τρόπος για να κάνετε οποιοδήποτε δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο, ελαφρύτερο και πιο ανοιχτό.

 

 

Τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη είτε απέναντι είτε διαγώνια από το παράθυρό σας, ώστε να αντανακλά το φως (τόσο φυσικό όσο και τεχνητό, αν έχετε χαμηλά παράθυρα) και αφήστε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

 

 

Προσθέστε αξεσουάρ σε κάθε δωμάτιο

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσθέσετε ομορφιά στο σπίτι σας είναι να πειραματιστείτε με αξεσουάρ και αντικείμενα διακόσμησης.

 

 

Όταν διακοσμείτε με αξεσουάρ, σκεφτείτε πως γεμίζετε έναν κενό χώρο με σκόπιμους τρόπους – επιλέγοντας αντικείμενα που αγαπάτε και που σας φέρνουν χαρά.

 

 

Προσθέστε λίγο πράσινο

Ρωτήστε οποιονδήποτε σχεδιαστή εσωτερικών χώρων θέλετε και θα σας πει ότι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο είναι να προσθέσετε πράσινο ή λουλούδια.

 

 

Συμπληρώστε τις κενές γωνιές στο σπίτι σας με φυτά εσωτερικού χώρου, εποχιακά λουλούδια ή μπουκετάκια για να δώσετε σε κάθε δωμάτιο μια αριστοκρατική αίσθηση που τραβάει τα βλέμματα.

 

 

Αγκαλιάστε το φυσικό φως

Το φυσικό φως είναι επιθυμητό και για κάποιο λόγο, κάνει κάθε δωμάτιο να μοιάζει χαλαρωτικό και ανοιχτό. Δείχνει τα πράγματα πολύ πιο απλά και αναδεικνύει τις  καθαρές σχεδιαστικές γραμμές.

 

 

Επιτρέψτε στο φως να αγκαλιάσει το χώρο από το δάπεδο έως την οροφή κάνοντας τα παράθυρα το σημείο εστίασης του δωματίου. Είτε είστε αρκετά τυχεροί και έχετε άφθονο φυσικό φως είτε πρέπει να δουλέψετε με λιγότερο ιδανικές συνθήκες, ποτέ μην παραμελείτε τα παράθυρά σας. Η εύρεση των σωστών κουρτινών ή αποχρώσεων για το δωμάτιό σας μπορεί να μεταμορφώσει την όψη και την αίσθηση αμέσως.

 

 

Μην φοβάστε να πειραματιστείτε

Κάθε σπίτι που αγαπάμε έχει ένα κοινό πράγμα: τη δημιουργικότητα. Οποιοσδήποτε μπορεί να γεμίσει ένα σπίτι με έπιπλα από εκθεσιακούς χώρους, αλλά για έναν πραγματικά υπέροχο χώρο, είναι σημαντικό να αφήσετε τη φαντασία σας να ηγηθεί.

 

 

Σπάστε τα καθιερωμένα σετ και δοκιμάστε να συνδυάσετε χρώματα και υφές σε κλασσικό ή μοντέρνο στυλ.

 

 

Ανανεώστε τα πλακάκια

Όταν μιλάμε για το μπάνιο ή την κουζίνα, τα πλακάκια είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του τελικού αποτελέσματος.

 

 

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το παλιό σας δάπεδο ή να επενδύσετε τα πλακάκια του τοίχου της κουζίνας και αμέσως θα δείτε μια εντυπωσιακή αλλαγή.

 

 

Προσθέστε υφές

Μαλακά μαξιλάρια, βελούδινες κουβέρτες και ανάλαφρα ριχτάρια βοηθούν να αποσπάσουν το ενδιαφέρον σ’ ένα χώρο.

 

 

Η υφή ενός απαλού χαλιού ή ενός βελούδινου μαξιλαριού σε ένα καθιστικό, δίνουν την αίσθηση της ζεστασιάς και της κομψότητας. Δοκιμάστε να συνδυάσετε διαφορετικές υφές και θα δείτε ότι το αποτέλεσμα θα απογειώσει το χώρο σας.

 

 

Σωστός σχεδιασμός για μειωμένη ακαταστασία

Αγαπάμε πολύ τους μοντέρνους χώρους γιατί με την εκπληκτική σχεδίαση και τα υπέροχα αξεσουάρ μπορούν να περιορίσουν την ακαταστασία. Ένας καλά οργανωμένος χώρος μπορεί να επιβάλει την τάξη, βάζοντας το καθετί στη θέση του. Οι ενιαίες και καθαρές επιφάνειες, είτε πρόκειται για πάγκο κουζίνας ή μπάνιου, κάνουν το χώρο να δείχνει  πιο μεγάλος και πιο ελκυστικός.

 

 

Σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, η εξεύρεση τρόπων για να κρύψετε ή να απαλλαγείτε από περιττά πράγματα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ομορφιάς στο χώρο σας.

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικά άρθρα