dome-interior-diakosmisi-esoterikou-xorou

[Ψάχνετε σύνθεση τηλεόρασης; Αυτό το άρθρο είναι για εσάς!]

 

Στα σύγχρονα σπίτια, το σαλόνι είναι το επίκεντρο της ψυχαγωγίας και τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο δημιουργείται η ανάγκη για τηλεοράσεις και συστήματα home cinema που θα προσφέρουν κινηματογραφικές προβολές. Οι λάτρεις της τηλεόρασης θέλουν την ιδανική γωνία εστίασης, τον καλύτερο ήχο καθώς και χώρους για τις μονάδες αναπαραγωγής. Απ’ την άλλη μπορούν όλα αυτά να συνδυαστούν με τη διακόσμηση του σαλονιού δίνοντας ένα αρμονικό αποτέλεσμα;

 

 

Μια σύνθεση για όλα!

 

 

Αν το σαλόνι σας έχει ένα μεγάλο τοίχο, δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε για τη σύνθεση που θα επιλέξετε. Επενδύστε στο μήκος του τοίχου, τοποθετώντας ντουλάπια ως βάση για την τηλεόραση. Αν θέλετε να συμπληρώσετε κουτιά ή ράφια και στο επάνω μέρος, επιλέξτε μια σύνθεση με πλάτη που θα δέσει τα μεταξύ τους κομμάτια.

 

 

Σύνθεση βιβλιοθήκη

 

 

Όταν μια ψηλή και ογκώδης βιβλιοθήκη, σας μοιάζει άχαρη, δοκιμάστε να την εντάξετε στο σαλόνι σας, σαν προέκταση του επίπλου της τηλεόρασης. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέλειο καμβά με μια ξύλινη πλάτη και στη συνέχεια να διαμορφώσετε τα ράφια σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

 

 

Σύγχρονες τάσεις

 

 

Αν οι απαιτήσεις του χώρου επιβάλουν κλειστά κουτιά και ντουλάπια, τότε είναι καλύτερα να επιλέξετε μια σύνθεση με διακοσμητικό χαρακτήρα που να συνδυάζει δύο χρώματα ή υλικά, όπως για παράδειγμα ξύλο και λάκα. Οι σύγχρονοι σχεδιασμοί είναι πολύ δημιουργικοί και μέσα από ευθυγραμμίσεις μπορούν να δώσουν την ψευδαίσθηση της ολίσθησης των όγκων, κάτι που ξεφεύγει πολύ από τα συνηθισμένα.

 

 

Σε φωτεινό πλαίσιο

 

 

Ένα εξαιρετικό τρικ για να μην  παίρνει κανείς τα μάτια του από ένα αντικείμενο είναι να το φωτίσει. Αν θέλετε να τραβήξετε τα βλέμματα στο σημείο της τηλεόρασης, δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε ένα φωτεινό περίγραμμα γύρω απ’ αυτήν.

 

 

Μια πολύ χρήσιμη ιδέα για χαλαρό, ζεστό φωτισμό στο χώρο ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται η τηλεόραση.

 

 

Συνδυάζοντας τα υλικά

 

 

Αν θέλετε να δώσετε μια αίσθηση πολυτέλειας στο σαλόνι σας, απλά συνδυάστε υλικά όπως το μάρμαρο και η πέτρα με το ξύλο και το γυαλί. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πάνελ από μάρμαρο ή κάποιο άλλο φυσικό υλικό στο οποίο θα κρεμάσετε την τηλεόρασή σας και να το συνδυάσετε με ένα κουτί-βάση από ξύλο. Αν το σπίτι σας διαθέτει τζάκι, τότε έχετε ένα ακόμα πλεονέκτημα για να δημιουργήσετε μια τέτοια πολυτελή κατασκευή συμπεριλαμβάνοντας το.

 

 

Επίπεδες κατασκευές

 

 

Στα πλαίσια μια λιτής διακόσμησης η τηλεόραση απλά τοποθετείται στον τοίχο ή σε κάποιο πάνελ πάνω σ’ αυτόν. Στην περίπτωση όμως που θέλετε να έχει και πρακτικό χαρακτήρα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χώρο κάτω από την τηλεόραση και να φτιάξετε ένα όμορφο μπουφέ που θα χωρέσει όλα τα απαραίτητα. Αν η τραπεζαρία είναι κοντά, τότε έχετε το κατάλληλο έπιπλο αποθήκευσης για το σερβίτσιου σας.

 

 

Σε ξύλινο φόντο

 

 

Αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος δώστε ύψος με μια κατασκευή που θα αγγίζει το ταβάνι και θα μοιάζει με καμινάδα. Για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, μην αντιμετωπίσετε την πλάτη αυτή σαν βάση στήριξης αλλά σαν έργο τέχνης. Δημιουργήστε μοτίβα με πολλά και διαφορετικά κομμάτια ξύλου, σε άνισα βάθη. Το παιχνίδισμα των όγκων και η επικάλυψη του ενός κομματιού απ’ το άλλο, θα επικεντρώσουν τα βλέμματα, μετατρέποντας τον τοίχο αυτό σε έκθεμα για το σαλόνι σας.

 

 

Στο σκοτεινό γκρι

 

 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιθυμούν να αφομοιώσουν το μαύρο χρώμα της οθόνης. Αν κι εσείς θέλετε να κάνετε το ίδιο, δεν έχετε παρά να «στήσετε» ένα σκηνικό σε χρώματα τέτοια που θα αποτελέσουν μανδύα για την τηλεόρασή σας. Οι αποχρώσεις του γραφίτη, του ανθρακί και του σταχτί δουλεύουν τέλεια με το απόλυτο μαύρο της οθόνης. Στην περίπτωση που έχετε ένα μοντέρνο τζάκι στο κάτω μέρος, μπορείτε (σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των κατασκευαστών) να επιλέξτε μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης που θα εντοιχίσετε στο επάνω μέρος. Για ένα μοναδικά chic αποτέλεσμα, εντάξτε στη διακόσμησή σας μερικές χρυσές λεπτομέρειες.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικά άρθρα