1 (5)

Διακοσμητικά κόλπα – Πως να μεγαλώσετε την είσοδο σας

Το χωλ είναι συχνά ένας από τους πιο παραμελημένους χώρους στα σπίτια μας. Εκεί θα αφήσουμε τα παπούτσια μας, το παλτό, τα κλειδιά, την ομπρέλα, τους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να μοιάζει η είσοδός μας με χώρο αποθήκευσης. Ωστόσο, ως ο πρώτος χώρος που βλέπουν οι επισκέπτες όταν μπαίνουν στο σπίτι σας αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε χρόνο και λίγη προσπάθεια για να τον κάνετε όμορφο και ξεχωριστό!

1. Τακτοποιήστε παλτό και παπούτσια.

Σε ένα μικρό χωλ ή διάδρομο είναι καλύτερα να επιλέξετε ουδέτερους χρωματικούς συνδυασμούς στους τοίχους και τα δάπεδα για να ενισχύσετε την αίσθηση του φωτός και του χώρου. Στη συνέχεια μπορείτε να επενδύσετε σε μια ταπετσαρία με γεωμετρικό μοτίβο, έργα τέχνης, λουλούδια και διακοσμητικά στολίδια.

 

2. Τοποθετήστε μεγάλους καθρέπτες

Δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα μεγαλύτερο χαλάκι στην είσοδο για πρακτικούς λόγους και έναν καθρέπτη για να μεγαλώσετε το χώρο.

 

Από διακοσμητικής απόψεως η τοποθέτηση ενός καθρέφτη σε έναν τοίχο είναι ένα καλό τέχνασμα καθώς θα αντανακλά το φως και θα βοηθήσει να μοιάζει ο χώρος μεγαλύτερος. Ενώ είναι επίσης χρήσιμος, καθώς μπορείτε να ελέγξετε την εμφάνισή σας για τελευταία φορά πριν φύγετε από το σπίτι.

 

3. Βρήκατε να καθίσετε;

Ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που χρειαζόμαστε στην είσοδο είναι ένα μικρό κάθισμα.

 

4. Έπιπλα αποθήκευσης για έλεγχο της τάξης

Προσπαθήστε να περιορίσετε την ακαταστασία επιλέγοντας κάποιες πρακτικές λύσεις αποθήκευσης όπως κάθισμα με ενσωματωμένη αποθήκευση, κονσόλα με συρτάρια ή καλάθια και φυσικά μια κρεμαστή ράγα ή γάντζους για τα παλτά και τα καπέλα.

 

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών που διατίθενται από μοντέρνα ή κλασσικά έπιπλα, όμως ανεξάρτητα από το στυλ που αναζητάτε, θα πρέπει να βρείτε κάτι για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας.

 

 

5. Προσθέστε ένα μεγάλο πίνακα

Ένα μεγάλο έργο τέχνης σαν πρώτη εικόνα μπαίνοντας σ’ ένα χώρο, ποτέ δεν περνάει απαρατήρητο! Δοκιμάστε να κρεμάσετε ένα μεγάλο κάδρο ή ακόμα καλύτερα μια δική σας φωτογραφία σε μια εκτύπωση υψηλής ανάλυσης.

 

Επιλέξτε χρώματα και διακοσμητικά αντικείμενα που σας αρέσουν και αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας. Διαλέξτε ότι σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας μόλις περάσετε την πόρτα.

 

6. Επενδύστε στη δύναμη των φυτών

Εάν ο διάδρομος σας είναι πολύ μικρός για να φιλοξενήσετε μεγάλα έπιπλα, ίσως να έχετε το χώρο για να τοποθετήσετε μια στενή κονσόλα, ένα ράφι ή να χρησιμοποιήσετε ένα περβάζι που έχετε. Σκεφτείτε τις διακοσμητικές δυνατότητες των φυτών σε γλάστρες. Επιλέξτε τα ανάλογα με τη γλυπτική μορφή και το μέγεθος τους και χρησιμοποιήστε γλάστρες με διαφορετικά χρωματικά στοιχεία. Δημιουργήστε μια σειρά από χαρούμενες συνθέσεις ανάλογες με τη διάθεσή σας.

 

7. Διακόσμηση με στόχο την κομψότητα

Ξεκινήστε ένα θερμό καλωσόρισμα μέσα από κομψά και απλά σχέδια διακόσμησης. Δημιουργήστε ένα φιλόξενο διάδρομο ή χωλ με φόντο το ήρεμο πράσινο και λεπτομέρειες στο μπεζ –κρεμ. Ολοκληρώστε τη διακόσμηση με ένα καθρέπτη και διακοσμητικά φανάρια, βάζα κλπ σε αντίστοιχους χρωματικούς τόνους. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικά άρθρα