ergasia apo to spiti-lyseis kai gia ton pio mikro xoro

Πρέπει να δουλέψεις στο σπίτι; Έχουμε τη λύση για γραφείο ακόμα και στον πιο μικρό χώρο!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι λόγω των συνθηκών χρειάζονται ένα γραφείο στο σπίτι τους. Που μπορούν όμως να το φτιάξουν όταν ο χώρος είναι περιορισμένος;

Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε ιδέες για ένα γραφείο ακόμα και στο πιο μικρό σπίτι.

 

 

Εργασία …στη φύση!

 

 

Τι πιο ωραίο από έναν ημιυπαίθριο χώρο με φωτισμό που ενδείκνυται για όλες τις ώρες της ημέρας. Αν έχετε μια στεγασμένη βεράντα ή κάποιο ημιυπαίθριο χώρο στο σπίτι, μην το σκεφτείτε στιγμή. Τοποθετήστε μια επιφάνεια γραφείου με βάσεις στον τοίχο και ξεκινήστε εκεί τη μέρα σας και την εργασία σας. Εκτός από αρκετή δουλειά θα έχετε και την καλύτερη διάθεση δουλεύοντας «σχεδόν» στη φύση. Κάντε τη διακόσμηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με μικρά γλαστράκια και πολύχρωμα φυτά. Σύντομα θα παρατηρήσετε  πόσο ευεργετική είναι η επιρροή της φύσης ακόμα και στην εργασία.

 

 

Στο διάδρομο

Ας ξεφύγουμε λίγο από το κλασικό γραφείο με τις βαριές βιβλιοθήκες που απαιτούν  χώρο. Τα τελευταία χρόνια δεν χρειάζονται πολλά. Μια επιφάνεια εργασίας και ένα laptop σε ένα ήσυχο μέρος είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες μας.

 

 

Αν στο σπίτι σας υπάρχει ένας μικρός χώρος στο διάδρομο, μπορείτε να τον μετατρέψετε σε γραφείο τοποθετώντας μια επιφάνεια ή ένα ξύλινο πάγκο στον τοίχο. Έτσι ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός αλλά θα έχετε βρει μια όμορφη γωνιά να εργαστείτε. Κρατήστε τη διακόσμηση σε minimal ύφος ώστε να μην φαίνεται φορτωμένο το σημείο.

Αν χρειάζεστε extra ράφια για τα έγγραφά σας, δείτε ιδέες για πανεύκολες κατασκευές DIY εδώ: https://www.domeinterior.gr/paneukoles-kataskeues-gia-rafia-diy-dome-interior/

 

 

Ένα «αόρατο» γραφείο στο σαλόνι!

 

 

Το living room είναι ένας χώρος που σίγουρα διαθέτει ένα φωτεινό σημείο για να φιλοξενήσει το γραφείο σας. Ωστόσο για να μην καταλάβει χώρο και επέμβει στο αισθητικό κομμάτι του συνόλου, επιλέξτε ένα διάφανο έπιπλο και καρέκλα. Με τον τρόπο αυτό θα είναι σαν να μην υπάρχει.

 

 

Γραφείο σε … «σμίκρυνση»

 

 

Θυμάστε εκείνη την ενοχλητική εσοχή που πάντα δεν ξέρατε πώς να καλύψετε; Ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Τοποθετήστε ένα ράφι σε ύψος 74-78εκ. από το δάπεδο, που θα χρησιμοποιήσετε για επιφάνεια εργασίας και συνεχίστε με τα υπόλοιπα ράφια έως την οροφή. Αν ο χώρος είναι επαρκής για καρέκλα, επιλέξτε μία με λεπτό σκελετό και μικρό όγκο. Διαφορετικά, ένα όμορφο σκαμπό με ρυθμιζόμενο ύψος θα δώσει τη λύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τοίχο της εσοχής και ως μαυροπίνακα για σημειώσεις.

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης μαυροπίνακα δείτε εδώ: https://www.domeinterior.gr/diakosmisi-me-mauropinaka-dome-interior/

 

 

Στην κουζίνα; Κι όμως!

 

 

Ίσως ποτέ δεν σκεφτήκατε ότι μπορεί η κουζίνα σας να προσφερθεί για εργασία. Κι όμως! Αν το διαμέρισμά σας είναι περιορισμένο, η κουζίνα μπορεί να δώσει τη λύση. Απλά δημιουργείστε ένα συρτάρι από το ίδιο υλικό των υπόλοιπων ντουλαπιών και συνεχίστε με όμοιο πάγκο στο επάνω μέρος. Αυτό ήταν! Ο πάγκος θα σας δώσει την επιφάνεια που χρειάζεστε για τον υπολογιστή σας, ενώ το συρτάρι στο κάτω μέρος, σας παρέχει έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο που μπορείτε να φυλάξετε τα έγγραφά σας όταν τελειώσετε την εργασία σας.

 

 

Με φόντο …το παράθυρο!

 

 

Άπειρες μελέτες έχουν αποδείξει την επιρροή που έχει ο χώρος στην ψυχοσύνθεσή μας και ακόμα περισσότερο ο φυσικός φωτισμός. Αν λοιπόν ο ήλιος μας κάνει πιο αποδοτικούς και χαρούμενους, γιατί να μην τον εκμεταλλευτούμε βάζοντας το γραφείο μας κοντά σε ένα παράθυρο. Δεν θα χρειαστούν σύνθετες κατασκευές. Ένα πτυσσόμενο τραπέζι ή μια μικρή ροτόντα θα δώσει τη λύση. Αν ο χώρος σας επιτρέπει μια πιο μόνιμη κατασκευή, επενδύστε σε ένα γραφείο από φυσικό ξύλο. Ολοκληρώστε τη διακόσμηση με μια ρολοκουρτίνα (ρόλερ ή ρόμαν) συνδυάζοντας το ύφασμα με αυτό της καρέκλας.

 

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης γραφείου στις πιο μικρές γωνιές δείτε εδώ: https://www.domeinterior.gr/yperoxa-grafeia-stis-pio-mikres-gonies-dome-interior/

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικά άρθρα