dome-interior-diakosmisi-esoterikou-xorou

Το δωμάτιο που κάθε έφηβος ονειρεύεται!

 

Όταν ένα παιδί μπαίνει στην εφηβεία, έχει την τάση να αλλάζει τα πάντα. Αυτή η τόσο ιδιαίτερη περίοδος είναι πολύ σημαντική για τον έφηβο και αυτό φαίνεται από τον πιο προσωπικό του χώρο, το δωμάτιό του.  Η αναδιαμόρφωση του δωματίου του είναι απαραίτητη για πρακτικούς και αισθητικούς λόγους.

 

 

Δώστε του χώρο

 

 

Οι έφηβοι συχνά επιθυμούν να απομακρύνονται από τους υπόλοιπους και άλλοτε πάλι να περνούν χρόνο με τους φίλους τους. Για το λόγο αυτό, χρειάζονται ένα περιβάλλον πιο φιλόξενο και προσαρμοστικό στις νέες τους συνήθειες.

 

 

Ένας καναπές θα αποτελέσει μια εξαιρετική λύση για τις συναντήσεις με την παρέα, ενώ μια κατασκευή στον τοίχο, θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τις νεανικές του δραστηριότητες.

 

 

Η απαραίτητη τηλεόραση

 

 

Αν και για πολλούς γονείς η τηλεόραση στο εφηβικό δωμάτιο αποτελεί θέμα σύγκρουσης, οι περισσότεροι έφηβοι επιθυμούν να έχουν μια οθόνη στο δωμάτιό τους, για παιχνίδι και διασκέδαση. Ωστόσο η τηλεόραση μπορεί να τοποθετηθεί αφού προηγηθεί μια συμφωνία για την σωστή της χρήση. Οι επίπεδες τηλεοράσεις αποτελούν την καλύτερη επιλογή, ενώ η ανάρτησή τους στον τοίχο εξασφαλίζει περισσότερο χώρο και προφυλάσσει από πιθανές ζημιές.

 

 

Το κρεβάτι

 

 

Ένα παιδί που μεγαλώνει, συχνά αισθάνεται να θέλει να διαχωρίσει τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο δωμάτιό του. Έτσι πολλές φορές εκφράζει την ανάγκη να απομονώσει το κρεβάτι του από τον υπόλοιπο χώρο. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια μόνιμη κατασκευή, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε κουρτίνες ή στόρια για να πετύχετε αυτόν το διαχωρισμό. Ακόμα και ένα διάτρητο πάνελ, αρκεί για να οριοθετήσει το χώρο που το παιδί θέλει πια να βάλει τα όριά του.

 

 

Το γραφείο

 

 

Για ένα παιδί στην εφηβεία οι ώρες μελέτης αυξάνονται κατά πολύ. Αυτό έχει ως συνέπεια να μεγαλώνουν και οι ανάγκες για χώρους αποθήκευσης. Ντουλάπια για τα προσωπικά του αντικείμενα και ράφια για τα βιβλία είναι απαραίτητα σε κάθε εφηβικό δωμάτιο. Πολύ σημαντικό είναι να προσέξετε το σημείο που θα τοποθετήσετε το γραφείο. Ένα φωτεινό και μεγάλο παράθυρο θα βοηθούσε πολύ για να ξεκουράζει το βλέμμα και να χαλαρώνει τη σκέψη, ενώ ο φυσικός φωτισμός ταλαιπωρεί λιγότερο τα μάτια του παιδιού σας.

 

 

Η ντουλάπα

 

 

Από τις πιο βαρετές δουλειές που τα παιδιά αντιπαθούν είναι να τακτοποιούν τα ρούχα τους. Ωστόσο η λύση δεν είναι να το κάνετε εσείς. Φτιάξτε τις προϋποθέσεις ώστε να είναι εύκολο και διασκεδαστικό για το παιδί σας. Ορίστε ένα συγκεκριμένο χώρο στον οποίο θα ντύνεται. Αν ο διαχωρισμός είναι δύσκολος, τοποθετήστε ένα παραβάν με μια εκτύπωση της αρεσκείας του. Επιλέξτε ντουλάπες ανοιχτού τύπου και ξεχάστε τα ράφια. Κανένας μας σ’ αυτή την ηλικία δεν έχει διάθεση να διπλώνει ρούχα. Γι’ αυτό επιλέξτε κρεμάστρες. Τι πιο εύκολο;

 

 

Η διακόσμηση

 

 

Η διακόσμηση του εφηβικού δωματίου είναι τόσο εξατομικευμένη που δύσκολα θα μπορέσετε να ακολουθήσετε όλα όσα ένας έφηβος επιθυμεί, αν δεν είστε επαγγελματίας. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να αφήσετε το παιδί σας να εκφραστεί με τον δικό του τρόπο. Φυσικά και μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας και να δώσετε τη συμβουλή σας, αλλά μην την επιβάλετε. Προσπαθήσετε να καταλάβετε ότι αυτός είναι ο πιο προσωπικός χώρος του παιδιού σας και ίσως έχει τη επιθυμία να τον αλλάζει συχνά μέχρι να βρει τι τελικά του ταιριάζει.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικά άρθρα